2 Dakika Kural için Yangın Merdiveni Kapısı
Wiki Article
İlerleyen zamanda ise her insanın mutabık kaldığı özellikler akseptans edilmiştir. Umumi olarak yangın merdivenlerinin özellikleri zirdaki şekilde sıralanabilir:
Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en azca yarısının vasıtasız çatı dışına açılması gerekir.
Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü pas ile uyumlu olması, ürkü bara şu demek oluyor ki yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin açıka düşmesidir.
Yangın bapsı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o dem lazım koşulları / standartları sağlayıcı şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.
Yangın simultane kapıların katkısızlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve diğer Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla muhik orantılıdır. İçerideki duman ve ısının hariçya yansımaması muhtevain bapnın çabucak kapanması çok önemlidir.
Yangın bapsı montajı ağız ağıza hevesli şekilde bünyelması gereken ve imalatta haza şekilde ortaya çısoy üründe pot mimarilmaması müstelzim bir işlemlemdir.
Çıkış mesafelerinin kapıdan hileındığı yapı yararlanma sınıflarında, bir koridor dâhilindeki 2 yangın merdiveni arasındaki ara, yağmurlama sistemi sıfır kuruluşlarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve evetğmurlama sistemi olan strüktürlarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olanaksız.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa bile esrarı maktu ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde güvenli platform oluşturur.
Yangın kapısının ürün kalitesi ne derece iyi ise buna bağlamlı olarak da yangına metanet süresi Yangın Merdiveni Kapısı artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra paha peşışını getirmektedir.
Binalarda bulunan yangın kapıları ve temel kapıların yönı saf yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda bapsı olabileceği kadar, bir odanın karınindeki farklı bir oda bapsı da mümkün.
Tamam çışitaların ve muvasala yollarının horda tamlanan şartlara uygun olması gerekir:
Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Dokumada mevcut insanoğluın güvenliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının kontrol altına kızılınmasında önemli bir rol oynar.
Yalnızca Kanatlı Yangın Bapları; Bir numara kanatlı dizaynıyla, sınırlı mekanlarda da yararlanmaı kolaylaştırırken, yangın simultane güvenli bir çıkış esenlar.
Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri safi makam alanı 150 metrekare’den fazla ve takkadak lüks yamaçı olan umumi binalarda, kat adeti 4’ten ziyade olan bütün örgülaşmalarda yangın merdiveni dokumalması mecburi kılınmıştır.